Кленбутерол: прием, цикли, комбиниране, дозиране и ползи

Кленбутерол

Наръчник за Кленбутерол (кленбутеролов хидрохлорид, наричан често съкратено Clen)

В тази публикация, която направо си е научна статия, ще отговорим на често задавани въпроси за Clenbuterol, ще научите ВСИЧКО, което трябва да знаете за Clenbuterol – цена, къде може да се купи, как действа, има ли странични ефекти и опасности, как да пия Кленбутерол и кога да пия Кленбутерол (прием), с какво да го комбинирам, ползи от Кленбутерола и защо да го приемате.

Какво е Кленбутерол?

Кленбутеролът е бета-2 агонист и се използва в много страни като бронходилататор за лечение на астма. Поради дългия си полуживот, Кленбутеролът не е одобрен от FDA за медицинска употреба (FDA = U.S. Food and Drug Administration = Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ). Той е стимулант на централната нервна система и действа като адреналин. Той споделя много от същите странични ефекти като други стимуланти на ЦНС (Централна нервна система) като ефедрин. Противно на общоприетото схващане, Кленбутеролът има период на полуразпад от 35 часа, а не 48 часа.

Дозиране и цикли

Кленбутеролът се предлага в таблетки от 0.02 мг, въпреки че се предлага и в сироп, помпа и инжекционна форма. Предлага се и като прах в някои държави. Дозите са много зависими от това колко добре потребителят реагира на страничните ефекти, но се ползва най-често в диапазона от 4-8 таблетки на ден за мъже и 2-4 таблетки на ден за жени. Кленбутеролът губи своите термогенни ефекти след около 8 седмици, когато телесната температура падне обратно до нормалното. Неговите анаболни / антикатаболни свойства отшумяват около 18-ия ден. Като се има предвид дългият полуживот, най-ефективният начин за цикли е 2 седмици пиене / 2 седмици почивка за не повече от 12 седмици. А през почивните седмици (докато не пиете Кленбутерол) могат да се използват и Ефедрин или Йохимбин.

Кленбутерол

Сравнение: Кленбутерол срещу ефедрин срещу DNP

Ефедринът ще повиши метаболитните нива с около 2-3 процента, а 200 mg DNP повишават метаболитните нива с около 30 процента. Кленбутеролът повишава метаболитните нива с около 10 процента и може да повиши телесната температура с няколко градуса.

DNP (2,4-Динитрофенол или Слимоболан) е най-ефективното средство за изгаряне на мазнини, но много хора никога няма да го използват поради свързаните с него огромни рискове. Той също така не предлага антикатаболна полза.

А въпреки че има антикатаболен ефект, краткият полуживот на ефедрина му пречи да бъде толкова ефективен.

Що се отнася до страничните ефекти, Кленбутеролът със сигурност е по-лек от DNP, а някои дори биха казали, че е по-лек и от ECA стека (комбинация от ефедрин, кофеин и аспирин). Няма срив в стил ECA на Кленбутерол и много потребители го намират по-добър за простатата и сексуалното влечение. Това отчасти може да се дължи на факта, че Clen обикновено се използва само за период от до 2 седмици.

Странични ефекти на Кленбутерол:

гадене
нервност
виене на свят
сънливост
суха уста
зачервяване на лицето
главоболие
киселини в стомаха
повишено кръвно налягане
повишено изпотяване
безсъние
замаяност
мускулни крампи
трусове
повръщане
болка в гърдите

Най-значимите странични ефекти на Кленбутерола са: мускулни крампи, нервност, главоболие и повишено кръвно налягане.

Мускулните крампи които ще получите от Кленбутерол могат да бъдат избегнати чрез: пиене на 4-5 литра (или повече) вода и консумиране на банани и портокали или пиене на таблетки калий по 200-400 mg на ден, приемани преди лягане на гладно. Необходимо е да се приемат и 3-5 грама Таурин на ден за свеждане до минимум на спазмите.

Главоболието може лесно да бъде избегнато с Tylenol Extra Strength, приет при първите симптоми на главоболие.

Ползи от приема на Кленбутерол – той се ползва най-често за:

При терапия след стероиден цикъл: Clen се използва след цикъл със стероиди за подпомагане на възстановяването. Позволява на потребителя да продължи да яде по-големи количества храна, без да се притеснява че ще качи телесни мазнини. Също така помага на потребителя да поддържа повече силата си, както и интензивността си във фитнеса. Диета: Приблизително същата като при цикъл с анаболни стероиди.

Загуба на мазнини: Най-популярната употреба на Clen, е че увеличава мускулната твърдост, кръвоносните съдове, силата и размера при калориен дефицит. За най-значителната загуба на мазнини Clen може да бъде комбиниран с T3. Диета: Високи нива на протеин (3 грама протеин на килограм телесно тегло), умерени въглехидрати (1.1 до 2 грама на килограм телесно тегло), диета с ниско съдържание на мазнини (0,55 до 1 грама на килограм телесно тегло) – те изглежда работят най-добре с Clen.

Кленбутеролът е алтернатива на стероидите

Той има леки свойства, подобни на анаболните стероиди и може да се използва от натурален културист за увеличаване на LBM (Lean body mass – чиста телесна маса), както и за сила и мускулна твърдост.

Ползва се като стимулант / за подобрение на производителността при продължителни аеробни натоварвания: Кленбутеролът може да се използва като стимулант за по-добри постижения в спорта, но ECA стекът може да е по-добър избор поради много по-краткия си полуживот. Диета: За да се възползвате напълно от стимулиращите ефекти на Clen, трябва да бъдат включени въглехидрати в диетата Ви. Кетогенните диети не действат добре в този случай.

Предпазни мерки: за мен ли е Кленбутерол?

Същите предпазни мерки, които се прилагат за ефедрин, трябва да се прилагат и за Clen, въпреки че някои хора смятат, че ECA стековете са по-лоши от Clen. Кленбутерол не трябва да се комбинира с други стимуланти на нервната система като ефедрин и йохимбин. Тези комбинации са ненужни и потенциално опасни! Единствено може да се използва умерено количество Кофеин преди тренировка за допълнителен бърз прилив на енергия.

Комбиниране на Кетотифен с Кленбутерол

Ketotifen е безопасен антихистамин, широко използван в някои европейски страни за лечение на астма и алергии. Той може да регулира бета-2 рецепторите, които Clen надолу регулира. По принцип това позволява на потребителите да удължат употребата на Clen за до 6-8 седмици в един цикъл. 2-3 mg Ketotifen на ден е нормално количество. 10 mg Кетотифен ще Ви направи изключително сънливи, така че не приемайте такива дози! Ketotifen повишава ефективността на Clen, така че дозите трябва да бъдат съответно коригирани. Лошото при това лекарство е способността му да предизвиква екстремен глад при някои хора, което не е желателно състояние в режим на диета.

Как да пия Кленбутерол, колко и кога – цикли с Кленбутерол

Повечето потребители, които съобщават за лоши странични ефекти и преустановяват употребата на това лекарство, са тези, които използват високи дози в началото на цикъла. Най-лошите нежелани реакции се появяват през първите 3-4 дни от употребата на Кленбутерол.

Потребителят който пие Кленбутерол за първи път НЕ трябва да надвишава 0.04 мг първия ден (2 таблетки от Кленбутерола на Софарма). Увеличете с една таблетка, само ако страничните ефекти са поносими за Вас!

Кленбутерол на Софарма

Пример за цикъл с Кленбутерол: (0.02 мг е 1 таблетка Кленбутерол на Софарма)

Ден 1: 0.02 мг
Ден 2: 0.04 мг
Ден 3: 0.06 мг
Ден 4: 0.08 мг
Ден 5: 0.08 мг (Забележка: Увеличете дозата само ако нямате силни странични ефекти)
Ден 6 -Ден 12: 0.10 мг
Ден 13: 0.08 мг (Конусът не е необходим, но помага на някои потребители да се върнат към нормалните нива постепенно)
Ден 14: 0.06 мг
Ден 15: не пиете никакъв фет бърнер.
Ден 16: не пиете.
Ден 17 до ден 28: приемате EC стек или друг фет бърнер.

Комбиниране на Таурин с Кленбутерол

Таурин ТРЯБВА да се използва с Clen – взимайте по 3-5 грама таурин дневно. Кленбутеролът изчерпва нивата на таурин в черния дроб, което спира превръщането на Т4 в Т3 в черния дроб. Тауринът позволява на потребителя да избегне и страховития ефект на възвръщане и болезнените мускулни крампи. Когато пиете Кленбутерол, задължително приемайте Таурин!

Време на прием: Кога трябва да пия Кленбутерол?

Кленбутерол не трябва да се приема твърде близо до момента на тренировка. Това може да попречи на дишането ви и напълно да провали тренировката ви! Тоест, пийте Кленбутерол по-рано през деня, а не преди тренировката. Когато правите кардио, препоръчително е да се поддържате към кардио с постоянно темпо и да избягвате високоинтензивните интервални HIIT тренировки като Кросфит, Тапаут, БодиПъмп и подобни.

Не приемайте Clen след 16 часа следобяд и пийте много вода – поне 4-5 литра на ден!

Още информация за Кленбутерол или История на изследванията

Описание: Кленбутеролът се предлага в България на таблетки от 0.02 мг. Кленбутеролът е известен като симпатомиметик. Тези хормони се приемат, за да имитират адреналин и норадреналин в човешкото тяло. Кленбутеролът е селективен бета-2 агонист, който се използва за стимулиране на бета-рецепторите в мастната и мускулната тъкан в тялото. Кленбутерол проявява по-голямата част от ефектите си върху стимулацията на бета-рецепторите от тип 2 и 3. Кленбутеролът е наистина едно от най-неразбраните лекарства за подобряване на производителността в културизма. Вярно е, че той помага за изгарянето на телесните мазнини, но често се твърди, че Кленбутеролът е ефективен и за анаболни ползи и дори е сравняван с някои от по-слабите анаболни стероиди.

Книги като World Anabolic Review, 1996, от П. Грундинг и М. Бахман твърдят неправилно, че “неговите ефекти обаче по всякакъв начин могат да бъдат сравнени с тези на стероидите. Подобно на комбинация от Winstrol Depot и Oxandrolone…” Тези твърдения са най-малкото неточни и подвеждащи. Голяма част от тези твърдения относно анаболните ефекти на Кленбутерола произтичат от изучаването на ефектите на Кленбутерол върху добитъка.

Кленбутеролът е ефективен за увеличаване на мускулната маса и намаляване на загубата на мазнини при животните. Проблемът с разликата в анаболните ефекти между хората и добитъка е, че добитъкът има изобилие от бета рецептори тип 3, докато хората имат малко. Тези бета-3 рецептори увеличават секрецията и чувствителността на инсулина, причинявайки повече транспорт на глюкоза и аминокиселини в скелетните мускули, като по този начин причиняват анаболните ефекти, които ние, хората, просто не виждаме. Както Дан Дюшейн заяви в статията си за мускулните медии за Кленбутерол, “В тези проучвания върху животни, показващи анаболен ефект от Кленбутерол, предполагам, че анаболизмът се случва конкретно, когато бета-2 рецепторът спре да работи. В този момент бета3 се увеличава и предизвиква анаболен ефект чрез инсулиновите механизми.”

Тъй като хората отново имат или много малко или никакви бета-3 рецептори, няма шанс при прием на Кленбутерол да получите този анаболен ефект. Просто това е още едно от проучванията, при които всички предполагат че това, което работи при животните, трябва да работи и при хората. Случаят с Кленбутерол обаче НЕ е такъв! Кленбутеролът обаче работи ефективно за изгаряне на мазнини. Това става най-вече чрез леко повишаване на телесната температура. С всеки градус повече на температурата в тялото ви повишена от употребата на Кленбутерол, ще изгорите приблизително допълнителни 5% от калориите за поддръжка на теглото Ви.

Това прави Кленбутеролът ефективен като средство за изгаряне на мазнини. Вашето тяло ще се бори с това, като намали количеството активен thyroid в тялото, както и чрез регулиране на бета-рецепторите, което обяснява защо имате само ограничен ефективен период за приемане на Кленбутерол. Докато се занимаваме с темата за регулирането на бета-рецепторите, бих искал да изложа и друг мит. Това включва теорията за две включвания / изключвания на цикли, която според мен е създадена от Бил Филипс в Справочното ръководство за анаболи и по някакъв начин е пренесена във всяка друга книга за стероиди оттогава, включително WAR и “Physical Enhancement with a Edge”. Теорията две на две просто няма да работи поради една основна причина: полуживотът на Кленбутерол. Тази идея 2 дни пиеш Кленбутерол/ 2 дни почиваш беше САМО ТЕОРИЯ, не е от лекар или учен и не се основава на специфични познания за Кленбутерол, а е получена чрез имитация на приема на други лекарства с кратък полуживот.

Време на действие на Кленбутерол и цикли

Съобщава се, че Кленбутерол има период на полуживот от около 2 дни, но това всъщност не е правилно, тъй като има двуфазно елиминиране, като полуживотът на бързата фаза е около 10 часа, а по-бавната е няколко дни. Предполага се, че това е една от причините FDA никога да не е одобрявала Кленбутерол като антиастматично лекарство…

FDA (U.S. Food and Drug Administration = Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ) мрази лекарства с дълъг полуживот, ако са налични подобни лекарства с по-нормален полуживот. Така че с цикъл “2 дни го пиеш, 2 дни не пиеш” никога нямате време да изкарате достатъчно Кленбутерол от организма си, за да бъде работеща тази теория! Всъщност, Кленбутеролът вероятно дори няма да е спаднал до 50% от вашата пикова концентрация, преди да приемете лекарството отново.

Като се вземе предвид всичко това, няма причина да се смята, че подобни цикли биха намалили значително проблема с десенсибилизацията на рецепторите. По-разумен подход би бил да пиете Кленбутерол една седмица, след това да имате една седмица почивка или алтернативно, две седмици прием на две седмици почивка. Двуседмичният цикъл има недостатъка на периода на “срив” след това. Този период на срив може да се подпомогне с използването на стек ефедрин+кофеин за намаляване на летаргията, която ще изпитате.

Мога ли да приемам Кленбутерол за качване на мускули?

Ако се интересувате от приема на Кленбутерол за нещо различно от загуба на мазнини, тогава трябва да стоите далеч от това лекарство – то не е ефективно за нищо друго. Много се говори за това как Кленбутерол се сравнява с ефедрин. Повечето “експерти” смятат, че Clen дава по-добър ефект за парите си от ECA стека. Трябва да се отбележи обаче, че резултатите и ефектите на Кленбутерол са много по-кратки. Те работят чрез много сходни механизми. И двата продукта стимулират бета-рецепторите, но изглежда, че Кленбутеролът е по-рафинирана версия, наречена второ поколение бета-агонистични лекарства, отколкото ефедринът. Кленбутеролът е насочен към правилните бета-2 и 3 рецептори от ефедрина, което на теория трябва да направи Кленбутерол по-ефективен за изгарянето на мазнини.

Отново, повечето от така наречените “експерти” казват, че Кленбутеролът бил по-ефективен от ефедрин. Аз лично получавам по-лоши резултати с Clen срещу добрия стар ECA стек, но пък ефедрин е трудно да се намери, а мога да си купя Клен навсякъде. Кленбутеролът също така не притъпява глада както ефедрина и ядох повече, докато го приемах. Изглежда че получавам много добри ефекти и от Cytomel за изгаряне на мазнини. Дори по-добре от ECA стека или Кленбутерол. Но отново това е мое лично мнение.

Дозиране на Кленбутерол при орелефяване

Ефективна доза за прием на Кленбутерол за горене на мазнини (за мъж): 0.06 до 0.12 мг на ден (3-6 таблетки Кленбутерол на Софарма дневно).
Разделяте приема на равни дози през целия ден, пиете три пъти на ден по 1-2 таблетки.
Не забравяте, че не трябва да го пиете близко преди тренировката Ви.
И не го пиете след 16-17 часа!
Всичко над 120 mcg на ден е прекомерно, тъй като бета рецепторите Ви могат да поемат само толкова от продукта. Тоест, ако пиете повече, няма да имате повече ефект, само по-силни странични ефекти.

Цени на Кленбутерол и откъде да го купя?

Цена на Кленбутерол (производител Софарма): около 3 лева за опаковка.
Опаковка: 50 таблетки по 0.02 мг, 5 блистера по 10 таблетки.

Важно: Не се лъжете да купувате Clenbuterol онлайн през някакви сайтове и онлайн магазини! Той е евтин и може да бъде закупен във всяка Българска аптека – там получавате продукт с фармацевтично качество, без риск да закупите фалшификат.

Обобщение на най-полезната информация за Clen:

Е, сега вече знаете ама наистина ВСИЧКО за Кленбутерол – че е евтин и може да се купи от всяка аптека, че действа добре за горене на мазнини и почти не действа за качване на мускулна маса, че има странични ефекти и опасности ако не знаете как и кога да го пиете (приемате го на равни интервали през деня, без да го пиете в последните 1-2 часа преди тренировката ви и не го ползвате при високоинтензивни HIIT тренировки като Crossfit, Tapout, BodyPump). Вече знаете, че трябва да го комбинирате с пиене на много вода и с приемане на калий и таурин, че може да се комбинира с Кетотифен и че не бива да се пие повече от 2 седмици.

Препратки към проучвания и научни изследвания на всички орди професори, университети и научни екипи, използвани в статията за Кленбутерола:

1. O’Donnell JM. Фармакологична характеристика на дискриминационните стимулиращи ефекти на Кленбутерол при плъхове.

2. Yamamoto I, Iwata K, Nakashima M. Фармакокинетика на плазмен и урен Кленбутерол при човек, плъх и заек. J Pharmacobiodyn. 1985 май; 8 (5): 385-91

3. Zimmer A. Прилагане на Кленбутерол при човека. Единични дози, многократни дози и проби от метаболит. Vetmedica GmbH; Ингелхайм, Германия

4. Tsuji T, Kato T, Kimata M, Miura T, Serizawa I, Inagaki N, Nagai H. Диференциални ефекти на десенсибилизацията на бета2-адренорецепторите върху IgE-зависимото освобождаване на химически медиатори от култивирани човешки мастоцити. Биол Фарм Бик. 2004 октомври; 27 (10): 1549-54.

5. Astrup A, Toubro S. Термогенни, метаболитни и сърдечно-съдови реакции на ефедрин и кофеин при човека. Int J Obes Relat Metab Disord 1993 февруари; 17 Suppl 1: S41-3

6. Reichel K, Rehfeldt C, Weikard R, Schadereit R, Krawielitzki K. Ефект на комбинация от бета-агонист и бета-агонист / бета-антагонист върху мускулния растеж, телесния състав и метаболизма на протеини при плъхове. Arch Tierernahr. 1993; 45 (3): 211-25.

7. Rothwell NJ, Stock MJ. Ефект на селективен бета 2-адренергичен агонист (Кленбутерол) върху енергийния баланс и телесния състав при нормални плъхове с дефицит на протеин. Biosci Rep. 1987 декември; 7 (12): 933-40.

8. SLH Schiffelers, WHM Saris, F. Boomsma и MA van Baak Beta1- и Beta2-Adrenoceptor-медиирана термогенеза и използване на липиди при затлъстели и слаби мъже. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism Vol. 86, № 5 2191-2199

9. Jung RT, Shetty PS, James WP, Barrand MA, Callingham BA. Намалена термогенеза при затлъстяване. Природата. 1979 г. 24 май; 279 (5711): 322-3.

10. Abramson MJ, Walters J, Walters EH. Неблагоприятни ефекти на бета-агонистите: клинично значими ли са те? Am J Respir Med. 2003; 2 (4): 287-97.

11. O de Divitiis, S Fazio, M Petitto, G Maddalena, F Contaldo и M Mancini. Затлъстяване и сърдечна функция. Тираж, том 64, 477-482

12. Luiz Carlos C. Navegantes, Neusa M. Z. Resano, Renato H. Migliorini и Ísis C. Kettelhut Catecholamines инхибират Ca2 + -зависима протеолиза в скелетните мускули на плъхове чрез бета2-адренорецептори и cAMP. Am J Physiol Endocrinol Metab 281: E449-E454, 2001

13. Kim J, Shigetomi S, Tanaka K, Yamada ZO, Hashimoto S, Fukuchi S. Ролята на бета 2-адренорецептора върху патогенезата на инсулиновата резистентност при есенциална хипертония. Nippon Naibunpi Gakkai Zasshi. 1994 г. 20 юни; 70 (5): 521-8

14. Astrup A, Buemann B, Christensen NJ, Toubro S, et al. Ефектът на ефедрин / кофеинова смес върху енергийните разходи и телесния състав при затлъстели жени. Метаболизъм 1992 юли; 41 (7): 686-688

15. Pasquali R, Casimirri F Клинични аспекти на ефедрина при лечение на затлъстяване. Int J Obes Relat Metab Disord; 17 Suppl 1: S65-S68 1993

16. Maltin CA, Delday MI, Watson JS, Heys SD, Nevison IM, Ritchie IK, Gibson PH. Кленбутерол, бета-адренорецепторен агонист, увеличава относителната мускулна сила при ортопедични пациенти. Clin Sci (Лонд). 1993 юни; 84 (6): 651-4.

17. Oya Y, Ogawa M, Kawai M. Терапевтично изпитване на бета 2-адренергичен агонист Кленбутерол при мускулни дистрофии. Риншо Шинкейгаку. 2001 октомври; 41 (10): 698-700

18. Pellegrino MA, D’Antona G, Bortolotto S, Boschi F, Pastoris O, Bottinelli R, Polla B, Reggiani C. Кленбутеролът антагонизира индуцирана от глюкокортикоиди атрофия и трансформация на типа влакна при мишки. Exp Physiol 89,1 стр. 89-100

19. Oberbeck R, Schurmeyer T, Jacobs R, Benschop RJ, Sommer B, Schmidt RE, Schedlowski M. Ефекти на бета-адренорецепторната блокада върху индуцираното от стреса освобождаване на адренокортикотрофин при хора. Eur J Appl Physiol Occup Physiol 1998 май; 77 (6): 523-6

20. Голдщайн и сътр. Кленбутерол и анаболни стероиди: неотчитан по-рано случай на инфаркт на миокарда с нормални коронарни артериограми. Южен медицински вестник. 1998: 780-784.

21. McNutt et al. Остра миокардна фаркация при 22-годишен спортист от световна класа, използващ анаболни стероиди. Am. Вестник по кардиология. 1988: 62-164.

22. Fisher et al. Инфаркт на миокарда с обширен интракоронарен тромб, индуциран от анаболни стероиди. Br. J. от Clin. Прак. 1996: 50: 222-223.

23. Hoffman RJ, Hoffman RS, Freyberg CL, Poppenga RH, Nelson LS. Поглъщането на Кленбутерол, причиняващо продължителна тахикардия, хипокалиемия и хипофосфатемия с потвърждение от количествени нива. J Toxicol Clin Toxicol. 2001; 39 (4): 339-44

24. Chodorowski Z, Sein Anand J. Остро отравяне с Кленбутерол – доклад за случая. Пшегъл Лек. 1997; 54 (10): 763-4.

25. Waterfield CJ, Jairath M, Asker DS, Timbrell JA. Биохимичните ефекти на Кленбутерол: с особено внимание към таурина и мускулните увреждания. Eur J Pharmacol. 1995 1 юли; 293 (2): 141-9

Автор: Стероиди Анаболи ком

steroidi-anaboli.com administrator.