Какво са анаболите и какво правят?

Какво са анаболите и какво правят?

Истинското наименование на анаболите е анаболно-андрогенни стероиди, затова и за по-кратко, често ги наричаме само стероиди или анаболни стероиди.

Анаболните стероиди включват андрогени, като тестостерон, както и синтетичени андрогени, които са структурно свързани и имат подобни ефекти на тестостерона. При прием на анаболи, протеинът във вашите клетки се повишава, като това се случва особено в скелетните мускули. Наблюдава се и индукция на развитието и поддържането на мъжките полови органи, растеж на косата и космите на тялото. С прием на анаболни стероиди, спортистите увеличават телесното си тегло, като най-вече мускулната маса. А съчетани с високо интензивни упражнения и правилно хранене, те могат да доведат до високи резултати.

Ефектът на анаболните стероиди, свързан с мускулната маса се случва по два начина. Първият е увеличаване производството на протеини, а вторият – намаляване времето на възстановяване, като се блокират ефектите на стресовия хормон (кортизол) върху мускулната тъкан. Анаболите също така могат да намалят мазнините във вашия организъм. Ако се интересувате от допълнителна информация, свързана с анаболните стероиди, можете да я получите ето тук: 1 част и тук: 2 част.